JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Maak kennis met onze jongerenafdeling

In de gemeente Roosendaal zijn er nog ontzettend veel verbeteringen mogelijk en wij willen deze samen met jou realiseren. Er zijn heel wat politieke onderwerpen waar jongeren bij betrokken kunnen worden. VLP Roosendaal biedt jongeren vanaf nu een platform om bij die onderwerpen betrokken te raken én op te komen voor hun politieke belangen: de jongerenafdeling. Roosendaal is onze stad, ons thuis en onze trots. Die liefde voor Roosendaal begint al van jongs af aan. Samen maken wij van Roosendaal een gemeente waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen!

 

Onze jongerenafdeling biedt jou de gelegenheid voor een uitgebreide ‘kijk in de keuken’ van de VLP, zodat jij jezelf – als politiek geïnteresseerde – verder kunt ontwikkelen onder toeziend oog van het bestuur en de fractie. Ben je van mening dat er meer (starters)woningen beschikbaar moeten zijn in de gemeente Roosendaal, omdat je toe bent aan de volgende stap in je leven? Vind je het belangrijk om meer werkgelegenheid te hebben in de gemeente, omdat je niet aan een bijbaan kunt komen of na je studie geen werk dicht bij huis kunt vinden? Voel je je niet altijd veilig op straat? Wij nodigen je uit om gevraagd én ongevraagd je mening te geven. Jouw mening telt. Bij de VLP kan nagenoeg wekelijks de fractie geadviseerd worden en vindt er snelle terugkoppeling plaats. Wij luisteren en denken met je mee.

 

De jongerenafdeling is bedoeld voor liberale inwoners van de gemeente Roosendaal in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 27 jaar. Momenteel bestaat onze jongerenafdeling uit scholieren, studenten en starters. 

 

“Wanneer ben ik een liberale inwoner?”. Goede vraag! Je bent een liberaal als je ervan uit gaat dat persoonlijke vrijheid heel erg belangrijk is. Je gelooft in de menselijke vooruitgang en hebt daarbij respect voor anderen ongeacht hun opvattingen en wie ze zijn. Dit komt erop neer dat je vindt dat een mens vrij moet zijn om alles te doen en laten wat hij wil, zolang hij daarmee de vrijheid van anderen niet beperkt.

Standpunten

Waar wij ons mee bezighouden als Jong VLP Roosendaal

Werk

Vind je het belangrijk om meer werkgelegenheid te hebben in de gemeente, omdat je niet aan een bijbaan kunt komen of na je studie geen werk dicht bij huis kunt vinden? Wij vinden dat het vinden van werk gemakkelijker en overzichtelijker kan. Werk samen met ons mee aan mooiere toekomst.

Veiligheid

Voel je je niet altijd veilig op straat? Wij zijn van mening dat iedereen met een veilig gevoel over straat moet kunnen lopen. Help ons mee met het verbeteren van de veiligheid op straat!

Openbaar Vervoer

Vind je wachten op het OV ook zo irritant? Kom je regelmatig te laat omdat bussen en treinen niet op tijd komen? Wij lopen hier ook vaak tegen aan! Ga samen met ons in gesprek om te kijken hoe wij dit kunnen verbeteren in Roosendaal.

Wonen

Ben je van mening dat er meer (starters)woningen beschikbaar moeten zijn in de gemeente Roosendaal, omdat je toe bent aan de volgende stap in je leven? Bouw samen met ons mee aan gunstig geprijsde starterswoningen!

Join our #TEAM

Image
Robin de Bakker
Lid Jong VLP Roosendaal
Mijn naam is Robin de Bakker en ik ben geboren en getogen in Roosendaal. Ik ben sinds 2018 lid van VLP Roosendaal en ben nu actief als Secretaris in het Bestuur. Ik beheer dus de Bestuursmail, notuleer en discussieer bij bestuursvergaderingen en zet mijzelf in om VLP Roosendaal ook kenbaar te maken bij de jongeren. Daarnaast ben ik met mijn goede vriend en mede-lid Wessel projectleider in het opzetten van de Jongerenafdeling van de VLP. In het dagelijks leven ben ik veel op het hockeyveld te vinden om training te geven, maar ook om zelf te spelen. Bovendien ben ik ook te vinden in de crossfit gym in Etten-Leur. Zelf ben ik ook 3 jaar militair geweest, dus ik houd graag lichaam en geest topfit.
Ik hoop een grote slag te slaan met onze partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022!
Mike de Waard
Mike de Waard
Lid Jong VLP Roosendaal
Even voorstellen. Mijn naam is Mike de Waard, 23 jaar en woonachtig in de wijk Kalsdonk in het mooie Roosendaal. Momenteel ben ik met veel plezier fractie-ondersteuner van de VLP op de portefeuilles ruimtelijke ordening en infrastructuur. Startende vanaf kader studeer ik op dit moment bestuurskunde en overheidsmanagement aan Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch. Ook zet ik me in als vrijwilliger bij het verzorgen van HBO introkampen.

Zelf houd ik ervan om nieuwe mensen te leren kennen en om nieuwe dingen tot mij te nemen. Ik drink graag een drankje met vrienden en ben in het algemeen gewoon heel graag onder de mensen. Ook sta ik voor elke mening open en maakt het mij niet uit waar iemand vandaan komt of wat die persoon gelooft. Maar wat ik belangrijk vind, is: wie ben je en wat doe je. Graag heb ik het totale plaatje voor me voordat ik mijn mening geef. Dialoog is in mijn ogen één van de belangrijkste gereedschappen om de maatschappelijke problemen van vandaag de dag te begrijpen en op te lossen. Mijn doel is, om uiteindelijk raadslid te worden voor de VLP. Zodat ik op mijn manier iets terug kan doen voor Roosendaal en haar inwoners. Roosendaal, de stad waar ik opgegroeid ben, waar ik van hou en waar ik zoveel heb geleerd.

Standpunten
Bekijk onze standpunten voor 2018-2022
De VLP denkt na over een toekomst voor Roosendaal en haar dorpen. Wij luisteren naar de inwoners en handelen naar hun wensen, want uw mening telt immers bij ons. Wij willen openheid en transparantie van het gemeentebestuur.
Breng verandering
Word lid vanaf €25,- per jaar
De VLP is altijd op zoek naar nieuwe leden zowel op de voor- als achtergrond van de partij. Support u ons ook? Meld u aan via onderstaande knop.
Blijf scherp
Blijf actueel met de nieuwsbrief van de VLP
De VLP maakt elke maand een nieuwsbrief met actuele zaken die spelen in de gemeente Roosendaal. Blijft u graag up-to-date? Abonneer dan op onze nieuwsbrief!